درهای چوبی که در گذشته به عنوا درب منازل استفاده میشد، کاملا ایمن نبود و سارقین به راحتی میتوانستد درها را بشکنند یا از لولا دربیاورند. اما درهای جدید در برابر هرگونه فشار، ضربه یا دستکاری قفل، ایمنی بالاتری دارند و راه ورود متجاوزین را تا حدودی میبندند. در این مطلب به بررسی ساختار در ضد سرقت و انواع آن میپردازیم.
آشنایی با ساختار و اجزای دربهای ضد سرقت
ساختار کلی در ضد سرقت مانند درهای دیگر از یک چارچوب یا بدنه، لولا، قفل و دستگیره تشکیل شده است. با این حال جنس و ساختار اجزای آن با درهای معمولی کاملا متفاوت است. به سبب همین تفاوتها است که امنیت منزل را حفظ میکند.
بدنه در ضد سرقت به صورت لایه لایه ساخته میشود تا ایمنی و استحکام لازم را داشته باشد. رویه بیرونی آن معمولا روکشی از چوب یا فلز است و انواع مختلفی دارد. ساختار درونی این درها را با لایههایی از چوب، پشم سنگ نسوز، پلی اورتان (یونولیت نسوز)، شیشه یا آلومینیوم پر میکنند تا علاوه بر استحکام، نوعی عایق هوا و صدا نیز ایجاد شود. لولای آن برخلاف درهای معمولی، در داخل بدنهی در کاملا پنهان است و از بیرون قابل رویت نیست.
در نتیجه سارقین نمیتوانند با درآوردن لولاهای در، وارد شوند. چشمی و زنجیر نیز از دیگر اجزای اختیاری هستند. چشمی، لنز کوچکی است که درون در قرار میگیرد و به افراد داخل خانه امکان این را میدهد تا فرد پشت در را ببیند.
استفاده از پشم سنگ نسوز، پلی اورتان یا شیشه درون ساختار درهای ضد سرقت باعث میشود که علاوه بر بالا رفتن استحکام، در مقابل دما و صدا یک عایق ایجاد شود.
انواع درب ضد سرقت از نظر جنس بدنه
- چوبی: چارچوب آن از جنس چوب است و با یک لایه از چوب یا کامپوزیت از جنس امدیاف یا پیویسی روکش شده است. درون بدنه نیز با با پشم سنگ نسوز یا چوب پوشیده شده است.
- آهنی: این نوع از درها با روکشی از فولاد یا آهن پوشیده شده است اما ساختار درونی آن از چوب یا پلی اورتان است.
- استیل: اسکلت این در از استیل ضد زنگ ساخته شده است و با یک لایه استیل ضد زنگ یا شیشه دوجداره روکش شده است.
- آلومینیومی: ساختار درونی آن از پشم سنگ نسوز است ولی با استفاده از آلومینیوم روکش آن ساخته شده است.
- کامپوزیت: روکش این درها از چوب یا آلومینیوم است اما درون بدنه آن شیشه، پلاستیک یا چوب است.
انواع درب ضد سرقت از نظر جنس بدنه به طور کلی به دو دسته چوبی یا فلزی تقسیم میشود.