بررسی گلولام (چوب های لمینت) از منظر عملکرد، کاربرد، زمان ساخت، مقاومت و پایداری
بررسی گلولام (چوب های لمینت) از منظر عملکرد، کاربرد، زمان ساخت، مقاومت و پایداری

بررسی گلولام (چوب های لمینت) از منظر عملکرد، کاربرد، زمان ساخت، مقاومت و پایداری، ما در این مطلب قصد داریم گلولام یا همان چوب های لمینت (چند لایه) را از منظر عملکرد، کاربرد، زمان ساخت، مقاومت و پایداری مورد نقد و بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.

عملکرد

عملکرد صوتی : چوب به خودی خود اجازه می دهد تا اکثر صداها از آن عبور کند و ان را به خوبی جذب نمی کند. با این حال، وقتی چوب به یک ماده متخلخل و جذاب صدا متصل می شود بسیار عالی عمل می کند.

کاربرد

موارد استفاده متداول گلولام شامل کف، سقف، دیوارها، دیوارهای برشی و هسته است. به دلیل خاصیت تحمل بار ذاتی که گلولام دارد می توان از آن در کاربردهای مونتاژ عمودی و افقی استفاده کرد.

زمان ساخت

در مقایسه با سازه های بتنی و فلولادی، پروژه های گلولام را می توان در مدت زمان بسیار کوتاه تری انجام داد چونکه تمام مواد در محل خشک و پیش ساخته می شوند. این همچنین بدان معنا است که آنها به فضای کمتری برای انبار کردن احتیاج دارند و فقط در مواقعی حمل می شوند که قطعات در محل پروژه لازم شوند. به طور متوسط، گلولام می تواند سه برابر سریعتر از بتن قالب ریزی شده در محل نصب شود. 

مقاومت در برابر آتش سوزی

در آزمایش هایی که به صورت سختگیرانه بارها و بارها انجام شده است تایید شده است که گلولام به دلیل قابلیت های خاصی که دارد مقاومت بسیار خوبی در برابر آتش سوزی دارد. به گفته وودرا، بعد از قرار دادن 30 مورد در معرض آتش، فقط گلولام های ¾ اینج آسیب می بینند در حالی که یک سازه فولادی تحت همین شرایط فرو می ریزد.

همانطور که در Popular Science ذکر شده است، " فولاد در برابر ذوب شدن در آتش، تاب خوردگی و کج شدن در گرما آسیب پذیر است. از طرف دیگر چوب از بیرون می سوزد اما شعله ها آتش به قسمت های داخلی (هسته) نفوذ نمی کند. بعد از اتمام آتش سوزی تیرهای چوبی ایستاده باقی می مانند.

پایداری

براساس گفته مایکل گرین در گفتگویی که با برنامه Ted داشت از وی پرسیده شد که چرا باید آسمان خراش های چوبی بسازیم؟ و وی اینگونه جواب داد که فولاد  3 درصد از گازهای گلخانه ای تولید شده توسط انسان را تشکیل می دهد در حالی که بتن 5 درصد گاز گلخانه ای تولید می کند و سالانه بالغ بر 8 درصد گاز گلخانه ای تولید می شود. در عین حال، چوب تنها متریالی است که تنها با استفاده از نور خورشید رشد کرده و و معماران می توانند از آن برای ساخت و ساز استفاده کنند.

با توجه به تاثیرات زیست محیطی گلولام به عنوان متریال ساختمانی به طور معمول باید دو مورد را مرد توجه قرار داد. یک اینکه انتشار کربن در طول ساخت به طور قابل ملاحظه ای کاهش پیدا می کند و دو اینکه پس از اتمام و استفاده در ساختمان دی اکسید کربن را جذب می کند.

طبق مطالعه ای که در سال 2014 در ژورنال Sustainable Forestry منتشر شد با استفاده از سازه های چوبی به جای فلز و بتن می توان تا 31 درصد از انتشار دی اکسید کربن جهانی جلوگیری کرد. علاوه بر این، سازه های چوبی در واقع می توانند دی اکسید کربن را جذب کنند و در طول عمر خود به عنوان یک جاذب عمل می کنند. مخصوصا هنگامی که از سازه های چوبی در ساختمان ها استفاده می شود، 1 متر مکعب چوب می تواند 1 تن دی اکسید کربن را جذب کند.

خصوصیات حرارتی – گلولام دارای خاصیت حرارتی قابل توجهی است که می تواند به جلوگیری از ایجاد پل حرارتی کمک کند و به مونتاژ یک پوسته کارآمد برای ساختمان کمک می کند. مواد عایق اضافی همچنین می توانند با گلولارم استفاده شوند. این به طور معمول در مراحل بعد از ساخت و ساز اتفاق می افتد.